0-36 Ay Çocuk Bakımı Eğitimi (SGK Çalışan Anne Desteği)

Sertifikalı 0-36 Ay Çocuk Bakımı Eğitimi , SGK Çalışan Anne Desteği Programına Uygundur. SGK Çalışan Anne Desteğinden Faydalanmak İçin Gereken Çocuk Gelişimi Sertifikası Almak İçin İnceleyiniz.

Çalışan annelere 325 EURO Yaklaşık 3000TL DESTEK ! Destek için zorunlu olan bu sertifikaya en kısa sürede sahip olmak için hızlı kayıt olabilirsiniz. Eğitim Programımız ve Sertifikamız bu konuda SGK'dan kabul görmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti ve AB tarafından finanse edilen SGK tarafından yürütülmekte olan Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi; Ankara,İstanbul ve İzmir illerinde uygulanmaktadır.Proje ile kadınlara toplamda 25.472.000 Avro (€) mali destek aktarılacaktır.

Kredi Kartı ile Hemen Ödeme Yapmak için Tıklayınız !

Çalışmak, işe geri dönmek ya da yeni bir işte çalışmaya başlamak istiyorsanız, bu Proje ile Sosyal Güvenlik Kurumu bütçenize aylık 325 avro Çalışan Anne Desteği sağlıyor. Destek miktarı 2021 yılında aylık 325 avrodur.  2022 yılında 350 avroya çıkacaktır. Özel gereksinimli çocuğu olan annelere fazladan 50 avro ödenmektedir. Proje kayıtları devam ediyor.

Ön kayıtlar e-devlet şifresi ile buradan veya www.sgk.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilmekte olup ön kaydını başarıyla yapanilk 3700 anneye kesin kaydını yaptırmak üzere randevu verilecektir.

Kaynak: https://sgkegitimlibakici.org/

Kredi Kartı ile Hemen Ödeme Yapmak için Tıklayınız !

EĞİTİM İÇERİĞİ

•0-36 Ay Çocuk Bakımı Kursu İçerik Listesi
•Gelişimin İlkeleri
•Gelişimi etkileyen faktörler
•Gelişimle ilgili temel kavramlar
•Bilişsel gelişim
•Fiziksel Gelişim
•Motor Gelişim
•Dil Gelişimi
•Sosyal-Duygusal Gelişim
•Ahlak Gelişimi
•Cinsel Gelişim
•Anne-Çocuk Sağlığı
•Çocuk Hastalıkları
•Beslenme
•Çocuk aile, okul ve toplum
•Çocukta uyum, uyumsuzluk
•Özel Gereksinimi olan çocuklar
•Çocukla İletişim
•Öz bakım
•Serbest zaman etkinlikleri
•Drama çalışmaları
•Türkçe dil etkinlikleri
•Müzik Etkinlikleri
•Oyun etkinlikleri
•İlk Yardım

PROJEDEN YARARLANABİLMENİZ İÇİN TAŞIMANIZ GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

• Başvuru tarihi itibarıyla (ön kayıt anında) 0-24 ay aralığında (24 üncü ay dahil) çocuğunuzun olması,
• Ankara, İstanbul ve İzmir illerinden birinde ikamet etmeniz,
• Çocuğunuzla aynı evde ikamet etmeniz (Çocukla annenin ikametgahı aynı olmalıdır),
• Bekar anneyseniz çocuğunuzun velayetine sahip olmanız ve çocuk ile aynı adreste yaşamanız,
• En geç kesin kayıt tarihi itibariyle bir işverenin yanında hizmet akdiyle ve sigortalı olarak (4/a sigortalılar) tam zamanlı çalışıyor olmanız (SGK’ya her ay 30 gün prim bildirimi yapılması gerekmektedir.),
• Bir eğitimli çocuk bakıcısını tam zamanlı sigortalı olarak çalıştırıp çocuğunuzu bu bakıcıya baktırmanız,
• SGK kayıtlarına göre proje döneminde analık izninde olmamanız,
• Bakıcınızın ücretini en az ev hizmetlerinde çalışanların asgari ücret düzeyinden ödemeniz ve
• Proje kapsamında bakıcı olarak çalışmamanız gerekmektedir.
• Her anne aynı anda sadece 1 çocuğu için destek ödemesi alabilir.

BAKICINIZIN TAŞIMASI GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

• 5510 sayılı Kanunun Ek 9’uncu maddesi kapsamında tam zamanlı olarak çalışan kadın olması,
• 18 yaşını doldurmuş olması,
• Anne ve çocukla aynı ilde yaşıyor olması,
• Anne ya da babayla birinci dereceden akrabalık bağı olmaması (Aynı evde yaşıyorsa üçüncü derece dahil üçüncü dereceye kadar akrabalık bağı olmaması), (Örneğin çocuğun anneanne ve babaannesi proje kapsamı dışındadır. Çocukla aynı evde yaşamayan teyzesi ve halası proje kapsamına dahildir.),
• Bu proje kapsamında aynı zamanda anne olarak faydalanıcı olmaması,
• "0-36 aylık çocuk bakımı”nı kapsayan bir eğitim aldığını MEB, İŞKUR, MYK veya üniversitelerden onaylı sertifikayla belgelendirmesi ya da lise veya üniversitelerin ilgili bölümünden diplomayla belgelendirmesi gerekmektedir. (Bu şartları taşımak koşuluyla uzaktan eğitimler de geçerlidir.) (Projede geçerli olan eğitim içerikleri konusunda proje görevlileriyle iletişim kurularak bilgi alınmalıdır.)
• Bakıcı, çocuğa kendi evinde de bakabilir.

Eğitim Sonunda katılımcılara Eğitim Sonunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Onaylı Sertifika Sahibi Olacaksınız. , Belgeler Hijyen Koşulları içerisinde üretilip Tarafınza Yurtiçi Kargo ile alıcı ödemeli olarak eğitim bitişinden EN GEÇ 20 iş günü sonra kargoya teslim edilecektir.

•  Ödeme işleminiz kredi kartı veya banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemini banka hesabı ile gerçekleştirmeniz durumunda ad, soyad, eğitim adı ile birlilte dekontunuzu dpusem@dpu.edu.tr adresine mail olarak iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödemesi Yapılmayan Başvuru Kabul Edilmeyecektir.

(AÇIKLAMA KISMINA LÜTFEN AD SOYAD VE TELEFON NUMARASI BİLGİNİZİ  YAZINIZ.)

Taksit Taksit Tutarı Toplam
Tek Çekim 380,00 ₺ 380,00 ₺