ALTI SİGMA Nedir?

TQM. Toplam Kalite Yönetimi ve Kalite alanındaki son yılların güncel konulardan birisi ALTI SIGMA (Six Sigma) başlığı altında sunulan  konudur.

“Müşteri ihtiyaçlarını kusursuza yakın karşılama hedefi” Altı Sigma’nın bir diğer yaygın kullanılan tanımıdır. Bu tanım da doğrudur. Altı Sigma, kusur/hataların her milyon faaliyette 3.4’e kadar indirilmesini hedefler.  ALTI  SİGMA, Şirketlerde süreç iyileştirme çalışmalarında, etkinliği artırmak süreç problemlerini çözmek ve verimlilik için kullanılan  güçlü bir metoddur.
Altı Sigma’nın bir diğer tanımı ise  organizasyonun daha fazla müşteri tatmini, karlılık ve rekabetçi pozisyon için  “kültürel değişim gayreti” şeklinde  özetleyebiliriz.
Eğitimin İçerikleri
Altı Sigma ( Six Sigma) gerçeği,
Altı Sigma Nedir, niçin önemlidir ?
Bir Yönetim Sistemi olarak Six Sigma ,
Tarihçe, Nasıl doğmuş ve gelişmiştir ?
Altı Sigma amaç ve araçları  nelerdir?
Altı Sigma’ya başlamak: Yaşama geçirilmesi, Yönetim Komitesi, Liderlik Ekibi, Vizyon ve Strateji
Altı Sigma yayılımı: organizasyonu, roller ve sorumluluklar
Başarı  Koşulları,  Altı Sigmanın Yararları,
Kara Kuşak ve Yeşil Kuşakların seçimi