Akıl ve Zeka Oyunları Eğitme Eğitimi Sertifika Programı (Uygulayıcı Belge)

Akıl ve Zeka Oyunları Eğitme Eğitimi Sertifika Programı (Uygulayıcı Belge)

AKIL VE ZEKA OYUNLARI EĞİTMEN EĞİTİMİ

ÖNEMLİ NOT: Eğitim toplamda 54 uzaktan eğitim saati sürecek olup belirlenen süre içerisinde katılımcı müsaitlik durumuna göre giriş yapıp eğitim videolarını izleyebilir. Bu belge konu hakkında sınıf açma, ek ders alma imkanı tanımaktadır. Eğitim programı için toplam 30 gün süre tanınmıştır.

ZEKA OYUNLARI

Eğitimin Amacı

Bu eğitimle zeka oyunlarının tarihçesi, eğitimdeki önemi ve zeka oyunlarındaki temel kavramlar hakkında bilgi sağlamak, zeka oyunları eğitiminde kullanılan yöntemler, zeka oyunu türlerine göre kazanılan beceriler, ders planı hazırlama ve zeka oyunlarının öğretimi ile ilgili farkındalık oluşturmak ve deneyim kazandırmak amaçlanmaktadır.

ÖNEMLİ NOT: Eğitim toplamda 54 uzaktan eğitim saati sürecek olup belirlenen süre içerisinde katılımcı müsaitlik durumuna göre giriş yapıp eğitim videolarını izleyebilir. Bu belge kurumlarda akıl zeka egitmenliği imkanı tanımaktadır.

Eğitimin Detayları

1. Bu etkinlik; zekâ oyunları kurslarını illerde verebilecek eğiticileri yetiştirmek amacıyla düzenlenmiştir. Bu faaliyeti başarı ile tamamlayan her kursiyer;

2. Zekâ oyunlarının tarihçesini açıklar.
  3. Zekâ oyunlarının eğitimdeki önemini ifade eder.
  4. Zekâ oyunları eğitiminde kullanılan yöntem ve teknikleri uygular.
  5. Zekâ oyunları eğitimindeki temel kavramları kullanır.
  6. Zekâ oyunlarının türlerini sınıflandırır.
  7. Zekâ oyunları eğitimi ile kazanılan becerileri örneklerle açıklar.
  8. Zekâ oyunları dersi öğretim programını uygular.
  9. Zekâ oyunları ders planı hazırlar.
  10. Dünya zekâ oyunları federasyonu çalışmalarını takip eder.
  11. Türk Beyin Takımı çalışmalarını takip eder.
  12. İçeriğe uygun öğretim materyalleri hazırlar.
  13. Öğrencilerin üst düzey bilişsel becerilerini geliştirici öğrenme ortamları oluşturur.
  14. Öğrencilerin derslerde analitik düşünmelerine yönelik etkinlikler hazırlar.
  15. Meslektaşlarıyla bilgi ve deneyim paylaşımına açıktır.
  16. Ölçme ve Değerlendirme
54 UZAKTAN EĞİTİM SAATİ

EĞİTİM İÇERİĞİ

Zekâ Oyunlarının Tarihçesi
Zekâ Oyunlarının Eğitimdeki Önemi
Zekâ Oyunları Eğitiminde Kullanılan Yöntem ve Teknikler
         •        Anlatım Yöntemi
         •        Problem Çözme Yöntemi
         •        Gösterip Yaptırma Yöntemi
         •        Bireysel Çalışma Yöntemi
         •        Örnek Olay Yöntemi
         •        Gösteri (Demonstrasyon) Yöntemi

Eğititim Süreci ; Oluşturulan Kayıt Sonrasında , tarafınıza kayıt işlemini tamamladığınıza dair bir sms iletilmektedir.(Bu ileti mesai günlerinde akşam saat 19.00'da yapılmaktadır. Seminerden 1 Gün önce seminere giriş yapacağınız web adresi iletilmektedir.Programdan 1 saat önce ise giriş bilgileriniz SMS olarak gelmektedir. (Havale veya Kredi Kartı ile yapılan ödemeler sistemden bankaların açıldığı ilk iş gününde kontrol edildikten sonra size onay için dönüş yapılacaktır.)

ÖNEMLİ NOT 1:
BU SERTİFİKA PROGRAMI KESİNLİKLE İŞ GARANTİSİ VERMEZ! BU SERTİFİKA PROGRAMI KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞİM AMAÇLIDIR!

Akıl ve zeka oyunları sertifikası soyut ve somut objeler arasındaki ilişkiyi kurabilme, stratejik bakış açısı geliştirme, sözel ifade ve el becerileri kullanabilme, psikomotor becerilerini geliştirme, duygusal ve sayısal zekayı geliştirme olarak tanımlayabiliriz. Çocuk için keyifli bir öğrenme metodudur. Uluslar arası bir çok üniversitede yapılan testlerde akıl zeka oyunlarının IQ seviyelerini artırdığı, zeka düzeylerini geliştirdiği kanıtlanmıştır.

Akıl Zeka Oyunları Eğitimi ile kursiyerlere akıl zeka oyunları öğreticiliği konusunda teorik ve pratik bilgi, beceri kazandırmak amaçlanmaktadır. Bu eğitimle beraber akıl zeka oyunları kavram bilgileri, yöntemleri, türlerine göre geliştirilecek becerileri planlama, farkındalıklarını ortaya çıkarma ve deneyim kazandırma sağlanmış olur.

Akıl Zeka Oyunları Sertifikası Eğitiminin Kazanımları

Akıl zeka oyunları sertifikası eğitimi verebilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bu eğitimin kursiyerler üzerindeki etkilerini şu şekilde sıralayabiliriz.

• Akıl zeka oyunlarının tarihçesi hakkında bilgi sahibi olurlar.
  • Akıl zeka oyunlarının temel kavramları, türleri ve önemi hakkında bilgi sahibi olurlar.
  • Akıl zeka oyunları eğitiminde kullanılan yöntem ve teknikleri uygulayabilirler.
  • Akıl zeka oyunu beceri kazanımlarını örneklendirilebilir.
  • Akıl zeka oyunları ders planlarını, içerik materyallerini hazırlayıp öğretimini yapabilirler.
  • Öğrencilerinin üst düzey bilişsel becerilerini geliştirici öğrenme ortamını ve analitik düşünmelerine yönelik etkinlikleri hazırlayabilirler.
  • Meslektaşlarıyla bilgi ve deyimlerini paylaşırlar ve ilgili kurumları takip ederler.

Kredi Kartı ile Hemen Ödeme Yapmak için Tıklayınız !

Eğitim Sonunda katılımcılara Eğitim Sonunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Onaylı Sertifika Sahibi Olacaksınız. , Belgeler Hijyen Koşulları içerisinde üretilip Tarafınza Yurtiçi Kargo ile alıcı ödemeli olarak seminerden EN GEÇ 15 iş günü sonra kargoya teslim edilecektir.

•  Ödeme işleminiz kredi kartı veya banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemini banka hesabı ile gerçekleştirmeniz durumunda ad, soyad, eğitim adı ile birlilte dekontunuzu dpusem@dpu.edu.tr adresine mail olarak iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödemesi Yapılmayan Başvuru Kabul Edilmeyecektir.

(AÇIKLAMA KISMINA LÜTFEN AD SOYAD VE TELEFON NUMARASI BİLGİNİZİ  YAZINIZ.)