Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Eğitmen Eğitimi

ÖNEMLİ NOT: Eğitim toplamda 75 uzaktan eğitim saati sürecek olup belirlenen süre içerisinde katılımcı müsaitlik durumuna göre giriş yapıp eğitim videolarını izleyebilir. Bu belge konu hakkında sınıf açma, ek ders alma imkanı tanımaktadır. Eğitim programı için toplam 30 gün süre tanınmıştır.

Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Eğitmen Eğitimi Nedir ?

Çocukların dünyasına oyunlarla ve tiyatrolarla dokunarak eğitimin içerisine sanatı katıp çocukların dünyalarını renklendirmek isteyen öğretmenler/eğitmenler için oluşturulmuş bir programdır. Program sonunda, çocuk oyununun oluşumunu, ışık seçimini, kostüm seçimini, oyuncu seçimini, oyun yazımını,yönetimini,sahnelenmesi gibi konuların öğretilmesi hedeflenmektedir.

Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Eğitmen Eğitimi ile imkan bulmanız durumunda okullarda,ismek,halk eğitim merkezleri gibi kurumlarda egzersiz sınıfları açabilir, kendi öğrencilerinizi yetiştirebilirsiniz. Çocukların dünyasına sanat yoluyla dokunabilir ve öğrenimlerini renklendirebilirsiniz.

EĞİTİM İÇERİĞİ
-Çocuk oyunu nasıl yapılır?
-Çocuk oyunu yapılabilmesi için oyun metni anlatımı, kostüm sahne seyirci müzik sahnelemedeki teknik bilgiler oyunculuk ginlbi konuların anlatımı
-Çocuk oyunu nasıl yazılır?
-Oyun metni yazılmadan önceki hazırlık
-Hayalgücü, hikayenin kahramanı, metin hangi yaş grubuna hitap eder, müzik secimi, ışık,  oyundaki materyaller, oyuncu hikâyedeki rolü,  oyun metni yazımında giriş gelişme ve sonuç aşamaları,  oyun metninde nasıl olaylar işlenmeli gibi konuların detaylı anlatım ı
-Çocuk oyunu olan Kırmızı Balık adlı muzikalin nasil senaryolaştığı, oyun metninin hikayesi çıkış noktası, kostüm dekor ve muzikle oyunun sunumu
-Çocuk oyunu nasil sahneye koyulur?
-Oyun metnine gore oyuncu oyundaki materyaller dekorun oluşması icin teknik bilgiler
-Kostüm seçimi icin gerekli detaylar ,oyundaki ışıklar , sahnelenme öncesi (prova, atölye çalışması) Aşamaları gibi konuların anlatılması
-Çocuk oyunu öncesinde ve sonrasında nelere dikkat etmeliyiz?
-Oyun metni inceleme,  oyunun sahnedeki ve oyuncu üzerindeki duruşu ve tavrı,  gösteri oncesi hazırlık, gösteri, oyun sonu gibi konuların anlatımı
-Çocuk oyununun çocukar ve yetişkinler üzerindeki etkileri ( oyun içeriğine göre) konu anlatımı

75 uzaktan eğitim saati sürecektir.

Eğitim sonunda elde edeceğiniz uygulayıcı belge ile, anaokulları, halk eğitim merkezleri, özel kurumlar, atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıf açabilir veya okullarda ek ders alabilirsiniz. Eğitmen eğitimleri, uygulayıcı olma imkanı tanımaktadır. Üniversitemiz tarafından verilen belgeler MEB kurumlarında geçerlidir. Kamu ve özel sektörde sertifikaları kullanabilirsiniz.

Eğitim sonunda test usulü 1 adet sınavınız olacaktır.
Sınavlar 20-30 soru arasında olmaktadır.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri,
Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.

'Sepete Ekle'' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi kayıt işlemleri için yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale/EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Kredi ve Banka Kartı ödeme yaptığınızda kaydınız hemen açılıp giriş bilgilerinin SMS olarak gelecektir. Havele/EFT Ödemelerini ise mesai saatleri içerisinde yapmanız durumunda sisteminiz aynı gün , mesai dışı yapmanız durumunda ise ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz SMS olarak size ulaşacaktır.