ÇOCUKLARDA TEKNOLOJİ KULLANIMI VE DİJİTAL OYUNLARDAKİ TEHLİKELER CANLI ETKİLEŞİMLİ SERTİFİKALI SEMİNERİ

TÜM EĞİTİM CANLI YAYIN OLARAK GERÇEKLEŞECEKTİR.
                                       KATILIMCILAR YAYINA ALINARAK ETKİLEŞİMLİ OLARAK KATILIM SAĞLAYABİLECEKLERDİR.

1  SERTİFİKA

ÇOCUKLARDA TEKNOLOJİ KULLANIMI VE DİJİTAL OYUNLARDAKİ TEHLİKELER

Eğititim Süreci ; Oluşturulan Kayıt Sonrasında , tarafınıza kayıt işlemini tamamladığınıza dair bir sms iletilmektedir.(Bu ileti mesai günlerinde akşam saat 19.00'da yapılmaktadır. Seminerden 1 Gün önce seminere giriş yapacağınız web adresi iletilmektedir.Programdan 1 saat önce ise giriş bilgileriniz SMS olarak gelmektedir. (Havale veya Kredi Kartı ile yapılan ödemeler sistemden bankaların açıldığı ilk iş gününde kontrol edildikten sonra size onay için dönüş yapılacaktır.)

Kredi Kartı ile Hemen Ödeme Yapmak için Tıklayınız !

Tarih : 10 Temmuz Cuma
1. Oturum 15.00-17.00
2. Oturum 17.30-19:30

Eğitimciler ;
DR.ÖĞR.ÜYESİ BANU ÖZKAN- Akademisyen
DR.ÖĞR.ÜYESİ SEFER DARICI - Akademisyen

ÇOCUKLARDA TEKNOLOJİ KULLANIMI

Eğitimin Amacı

Pek çoğumuzun aklında ilk beliren sorulardan biri de ekran, teknoloji ile tanışma ilk olarak ne zaman olmalıdır? Burada geleneksel bir yaklaşımla bakıp yaşamımızda teknolojinin ihtiyacımız kadar olmasını savunmaktayız. Bu ne demek? Mümkünse çocuğunuz 3 yaşına kadar telefon, tablet, televizyon, bilgisayar ile tanışmasın! Burada kati olan bir kural var ki bebeğiniz 1 yaşına gelinceye kadar ASLA ekran karşısında bırakılmamalıdır. 0-1 yaş çocuğun yaşamında gelişimin en hızlı ilerlediği ve doğru yönlendirme olmadığında gerilemenin ya da gelişimde duraksamanın da hızla gerçekleştiği bir dönemdir. Bu nedenle ekran ile bebeğinizin geç dönemde tanışması bebeğinizin gelişiminin her zaman yararına olacaktır.

İlgi/Sevgi görmeden büyüyen çocuk olmadığı gibi çizgi film vb. izlemeden büyüyen çocukta yoktur.Önemli noklta ise bu çizginin nerede olduğudur. Teknolojinini, eğitici ve gizemli dünyasından yararlanmak için “Çocuklarda Teknoloji Kullanımı ve Oyunlardaki Subliminal Mesajlar Semineri” programını düzenlemiş bulunmaktayız.

Eğitimin İçeriği

1. Çocuklarda Teknoloji Kullanımı
  2. Çocuklarımızın hayatına teknoloji doğumdan önce giriyor
  3. Çocuklarımızın teknolojiyi bizler öğretmeden kullanması bir zekilik göstergesi değildir
  4. Çocuk ekran ile ne zaman tanışmalı
  5. Teknoloji susturucu, dikkat dağıtıcı, dinlenme aracı değildir
  6. Hiçbir ekran, hiçbir bilgi, ebeveynin sıcak bir gülümsemesinden daha yararlı değildir…

DİJİTAL OYUNLARDAKİ TEHLİKELER

En açık örneğini 1957 yılında yayınlanan “Picnic” adlı filmde görmekteyiz. Filmde her 5. saniyede bir, saniyenin 1/3000’ne denk gelecek şekilde “Patlamış Mısır Ye” ve “Coca Cola İç” yazan kareler(frame) yerleştiriyor. Bu yöntemle film aralarında patlamış mısır satışlarının %57, Coca Cola satışlarının ise %18 arttığı tespit edilmiştir.

Yetişkinler üzerinde denenen bu yöntemin çocuklarımız üzerindeki etkisini öğrendiğinizde siz de çok şaşıracaksınız !

• Oyunlarda subliminal mesajlar
  • Çizgi filmlerde subliminal mesajlar
  • Teknoloji bağımlılığı
  • Dijiital kültür

ÖRNEK SEMİNER GÖRÜNTÜSÜ

ÖNEMLİ NOT 1:
BU SERTİFİKA PROGRAMI KESİNLİKLE İŞ GARANTİSİ VERMEZ! BU SERTİFİKA PROGRAMI KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞİM AMAÇLIDIR!

--1 adet Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel gelişim programıdır.
-- Çocuklarda Teknoloji Kullanımı ve Oyunlardaki Subliminal Mesajlar
--Yayın bant kaydı olarak değil canlı yayın şeklinde gerçekleşecektir.
--Yayın esnasında görüntülü , sesli ve yazılı şekilde etkileşim olacaktır.
--1.Oturum 15.00/17.00
Seminer arası 17.00/17.30
2. Oturum 17.30/19.30
--60 ₺ eğitime katılım ücreti bulunmaktadır.
--Sertifikalarınız eğitim bitiminden sonraki en geç 10 iş günü içerisinde alıcı ödemeli olarak (sabit 15₺) kargoya verilecektir.
--Kargo gönderim bilgileriniz eğitim esnasında sizlerden talep edilecektir.

Eğitime Kimler Katılabilir?

1. Veliler
  2. Psikologlar,
  3. Doktorlar,
  4. Resim Öğretmenleri,
  5. Psikolojik Danışman,
  6. Özel Eğitim uzmanı,
  7. Sosyal Hizmet Uzmanı,
  8. Sosyologlar,
  9. Okul Öncesi Öğretmeni,
  10. Ana Sınıfı Öğretmenleri
  11. Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
  12. Sınıf Öğretmenleri,
  13. Aile Danışmanları
  14. Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri,
  15. Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.

Kredi Kartı ile Hemen Ödeme Yapmak için Tıklayınız !

Eğitim Sonunda katılımcılara Eğitim Sonunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Onaylı Sertifika Sahibi Olacaksınız. , Belgeler Hijyen Koşulları içerisinde üretilip Tarafınza Yurtiçi Kargo ile alıcı ödemeli olarak seminerden EN GEÇ 10 iş günü sonra kargoya teslim edilecektir.

Uzaktan Öğretim Sistemi ;
Kayıt Sonrasında Tarafınıza gelecek SMS ile Kurumumuza ait LMS ( Uzaktan Eğitim Sistemine)  Giriş yaparak İlgili ders tarihinde canlı yayın olarak derslere katılabilirsiniz.  Yazılı ve görüntülü  olarak soru sorma imkanınız bulunmaktadır. Ayrıca sistem üzerinden sunu ve eğitimciyi takip edebilirsiniz . Derslerinize ; Telefon , Tablet  , Bilgisayar gibi tüm akıllı cihazlardan dahil olabilirsiniz.

•  Ödeme işleminiz kredi kartı veya banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemini banka hesabı ile gerçekleştirmeniz durumunda ad, soyad, eğitim adı ile birlilte dekontunuzu dpusem@dpu.edu.tr adresine mail olarak iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödemesi Yapılmayan Başvuru Kabul Edilmeyecektir.