İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitim Programı

İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitim Programı

Bilirkişilerin, işçilik alacakları ile ilgili yasal esaslar ve işçilik alacaklarının hesaplanması hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda iş mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar eğitiminde bilirkişi adaylarına, önce iş hukukuna ilişkin teorik eğitim verilmesi daha sonra diğer olaylara dayalı olarak nitelikli hesaplama yapabilme yetisi kazandırılması amaçlanmaktadır.
     İş mevzuatından kaynaklı nitelikli hesaplamalar bilirkişiliği yapmak isteyen bilirkişi adaylarına gerekli teorik ve pratik eğitimin verilmesi ve bilirkişi adaylarının alt uzmanlık alanlarını belgelendirebilmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.
    Aynı zamanda belirtilen durumlara istinaden bu alanda kendini geliştirmek ve eğitim almak isteyen herkes eğitime başvuru da bulunabilmektedir.

EĞİTİM SÜRESİ

24 Saat

Kredi Kartı ile Hemen Ödeme Yapmak için Tıklayınız !

EĞİTİM İÇERİĞİ:

1. İş hukuku temel kavramlar
  2. İş hukukunda Nitelikli Hesaplamalar
  3. İş hukukunda işçilik alacaklarında Kıdem ve İhbar Tazminatı
  4. İş hukukunda işe iade davalarında dört aylık boşta geçen süre ücreti
  5. İş hukukunda işe iade davalarında iş güvencesi
  6. Bilirkişi raporlarının incelenmesiÖrnek vaka incelemeleri
  7. İş sözleşmeleri
  8. İş sözleşmelerinde fesih
  9. Ücret kavramı
  10. Fazla mesai ücretleri ve hesaplamaları
  11. Çalışma süreleri ve izinler
  12. Ulusal bayram ve genel tatil, yıllık izin, kötü niyet tazminatı, hafta tatili hesaplamaları
  13. İşçilik alacakları ve işe iade davaları

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?

Hakim ve Avukatlar
Ön lisans veya lisans (hukuk öğrenimi görmüş kişiler dâhil) eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar
İş Müfettişleri ve Uzmanları
Yeminli Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler
Üst Düzey Yöneticiler
İnsan Kaynakları Yöneticileri ve Uzmanları
Personel Yöneticileri ve Uzmanları
İş güvenliği Uzmanları
Kişisel gelişim alanında kendini geliştirmek isteyen herkes başvuru yapabilir.
İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar uzmanlığında Bilirkişilik yapmak isteyen kişiler. (Bilirkişilik Temel Eğitimi belgesi gerekmektedir.)
* 6754 sayılı Bilirkişilik Kanununun 10 uncu ve Bilirkişilik Yönetmeliğinin 38 inci maddelerindeki bilirkişiliğe başvuru ve kabul koşullarını taşımak

Bilirkişilik Yönetmeliği İçin Tıklayın

Bilirkişilik Kanunu İçin Tıklayın

EĞİTİM SÜRECİ VE İŞLEYİŞİ

• Eğitim sistemi uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşmektedir.
  • Dersler ve sınavlar internet üzerinden yapılacaktır.
  • Derslerin ve sınavların işlenişinde Uzaktan Eğitim Yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Birden fazla eğitime katılım sağlanması durumunda her dersin sınavı ayrı ayrı düzenlenmektedir.
  • Eğitim programına kayıt işlemi tamamlanıp belge iletildikten sonra 48 saat (2 iş günü) içerisinde eğitim programı açılmaktadır.
  • Eğitim başladığında kullanıcı adı ve şifre mesaj yolu ile iletilmektedir.
  • Eğitim sürecinde hatırlatma mesajları gönderilmektedir.
  • Sınavlar internet üzerinden, Avrupa Online Sınav Uygulama Kriterlerine göre gerçekleştirilecektir.
  • Eğitim ve sınav süresi katılmış olduğunuz eğitim program saatine/süresine göre 45 – 90 gün sürecektir. Eğitim süreci mesaj olarak iletilecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
  • Her adayın 3 sınav hakkı vardır. Sınavdan başarılı olma durumunda sınav sistemi kapanmaktadır. Sınavdan başarısız olma durumunda sınav sistemi güncellenerek eğitim takvimi içerisinde aday sınavını tekrar çözerek göndermesi gerekmektedir.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Eğitim sonunda katılımcılara, "Sertifika Belgesi" verilecektir.
  • Sertifika eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Sertifikalar kargoya alıcı (aday tarafından) ödemeli gönderilecektir.

ü Ödeme işleminiz kredi kartı veya banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.

ü Ödeme işlemini banka hesabı ile gerçekleştirmeniz durumunda ad, soyad, eğitim adı ile birlikte dekontunuzu dpusem@dpu.edu.tr adresine mail olarak iletmeniz gerekmektedir.

ü Ödemesi Yapılmayan Başvuru Kabul Edilmeyecektir.

(AÇIKLAMA KISMINA LÜTFEN AD SOYAD VE TELEFON NUMARASI BİLGİNİZİ  YAZINIZ.)

Eğitim Sonunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Onaylı Sertifika Sahibi Olacaksınız.