ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifika Programı

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifika Programı Nedir, Ne Anlama Gelmektedir ?

Teknolojik gelişmelerin hayatımızın içinde tamamıyla yer almasından sonra  bilginin gizliliği yönünden açıklar oluşmaya başladı ve bilgi güvenliği günümüz koşullarında önemli bir etken olarak kendine yer buldu. Bu bağlamda orta ve büyük ölçekli hatta küçük ölçekli tüm firmaların, firma içi bilgilerini koruması ve bilgi sızıntısını engellemek amacıyla ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kriterlerine başvurduğu, bu konuda gizliliği koruyabilecek ve sürdürebilecek ISO 27001 BGYS sertifikası bulunan ekip arkadaşları ile çalışmaya yönelmişlerdir. Bu ihtiyaca yönelik olan geliştirilen ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilginin güvenliği konusunda işletmelerin izlemesi gereken yol haritasını ortaya koymaktadır. Bilginin gizliliği kadar ona sadece yetkili kişilerin erişimini doğru şartlar altında sağlamak da yine bu standardın içerisinde yer alan bir diğer konudur.

EĞİTİM 10 UZAKTAN EĞİTİM SAATİ SÜRECEKTİR. KENDİ MÜSAİTLİĞİNİZE GÖRE SİSTEME GİRİP EĞİTİM VİDEOLARINIZI İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Uluslararası düzeyde geçerli olan ISO 27001 Standardı firmaların bilgi güvenliği konusunda izlemesi gereken yol haritasını çıkartmaktadır. Firmanın hitap ettiği kitlelerin(müşteri,tedarikçi vb) mağduriyetini ortadan kaldırmaktadır. Bilginin yalnızca erişim hakkına sahip olan kişiler tarafından görüntülenebilmesi süreklilik ve güvenlik açısından oldukça önem taşımaktadır. Kaybedilen bilginin telafisi olmayacaktır.

Yıllar içerisinde tecrübe ile elde ettiğiniz bilgileri bilgisayarlara yükleyip kaybetmeyi kimse istemez. Şirketiniz içerisinde sahip olduğunuz tüm yönetimsel değerleri korumak istersiniz. ISO 27001 Bilgi Güvenliği tam anlamıyla bilginin korunma tedbirlerinin (ISO 27001 Standardı) işletmenizde uygulanmasına yol gösterir.

Hiçbir güvenliğiniz yok ise kaybedilen bilgiye sahip çıkabilmenizde zor olacaktır. Kayıt bu sebeple önemlidir. ISO 27001, bilginin saklandığı, oluşturulduğu, arşivlendiği, yedeklendiği ve transfer edildiği alanlarda korunmaya çok daha muhtaçtır.

ISO 27001 Sisteminin Faydaları Nelerdir?

• Sürekliliği sağlar.
    Bilgiyi ve firma içi uygulamaları korur.
    Güvenlik açığını ortadan kaldırır.
    Küresel kabul görmesi.
    Piyasada farklılaşma.
    Kurumsal yönetim.
    Güvenliğe binlerce lira masraf yapmaktan kurtarır.
    Risk değerlendirmesi.
    Fiziksel ve çebresel güvenlik şartları.
    Gereksiz iş yükünden kurtarır.
    Yasal kriterler sağlanmış olur.
    Firma varlıklarına yabancı erişimlere karşı koruma sağlar.
    Saygınlık korunur.
    Denetim planları.