ISO belgeleri, küçük, orta ya da büyük işletmeler için gerekli olan belgedir. ISO eğitimlerine kalite sorumlusu, yönetim sistemi sorumlusu, kurumlarda kurum içi denetçisi, iş güvenliği personeli ve risk değerlendirmesi yapmak isteyen kişiler veya görev almak isteyen kişiler başvuru yapabilmektedir.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

• ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMLERİ
  • ISO 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMLERİ
  • ISO 18001:2007 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ
  • ISO 45001:2018 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ
  • ISO 19011 İÇ DENETÇİ(TETKİKÇİ)EĞİTİMLERİ
  • ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ
  • RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ

1. ISO 9001:2015 TEMEL KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMLERİ

ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemleri - Temel Esaslar, Terimler ve Tarifler: ISO 9000 Standardı, kalite yönetim sistemlerinin temel esaslarını açıklar ve kalite yönetim sistemleri terminolojisini tanımlar. Bir nevi sözlük mahiyetindedir.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri - Şartlar: ISO 9001 Standardı, bir kuruluşun müşteri şartlarını ve uygulanabilir mevzuat şartlarını karşılayan ürünleri sağlama yeteneği olduğunu kanıtlaması gerektiğinde ve müşteri memnuniyetini artırmayı amaçladığında uyacağı kalite yönetim sisteminin şartlarını belirtir. Belgelendirmesi yapılan standarttır.

ISO 9004 Kalite Yönetim Sistemleri - Performans İyileştirilmeleri İçin Kılavuz: ISO 9004 Standardı, kalite yönetim sisteminin etkinliğini ve verimliliğini dikkate alarak, kılavuzluk bilgilerini sağlar. Bu standardın amacı, kuruluşun performansının iyileştirilmesi ve müşteriler ile diğer ilgili tarafların memnuniyetinin sağlanmasıdır.

ISO 9001:2015 versiyonu farklılıkları:

• Yüksek seviyeli yapının(HLS) benimsenmesi,
  • Proses yaklaşımının daha iyi anlaşılması ve uygulanmasını desteklemek amacıyla risk tabanlı yaklaşıma yönelik belirgin bir şart içermesi,
  • Daha az kuralla belirlenmiş şartların olması,
  • Dokümanlar üzerinde daha az vurgu yapılması,
  • Hizmetler için arttırılmış uygulanabilirliğin olması,
  • Kalite yönetim sisteminin sınırlarını tanımlama için bir şart içermesi,
  • Kurumsal yapıya vurgu yapılması,
  • Liderlik üzerine arttırılmış vurgu yapılması
  • Müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik istenen çıktılara ulaşma ile ilgili daha fazla vurgu olması

2. ISO 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMLERİ

• Çevreye Karşı Sosyal Sorumluğun Bir Parçası
  • İyi Bir Çevresel Denetim Mekanizması;
  • Çevre Bilinci Gelişmiş Ve Motivasyonu Artmış Çalışanlar,
  • Doğal Kaynakları Akılcı Kullanması
  • Çevrenin Korunması ve Kirlenmesinin Önlenmesi İçin Kirliliğin Kaynaktan Başlayarak Kontrol Altına Alınması Ve Azaltılması,
  • ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standartları
  • Çevre Yönetim Sistemi Tetkiki
  • Tetkik Sırasında Göz önünde Tutulacak Hususlar

3. ISO 18001:2007 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ

• Kuruluşun faaliyetleri ile ilgili olarak, , iş sağlığı ve güvenliği risklerine maruz kalabilecek çalışanlar ve ilgili diğer taraflar için riskleri yok etmek veya en aza indirmek üzere bir OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi oluşturmak,
  • Bir OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemini kurmak, uygulamak ve sürekli iyileştirmek,
  • Kuruluşun beyan ettiği OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği politikasına uygunluk konusunda kendine güvence sağlamak,
  • Bu uyumu başkalarına göstermek,
  • Kuruluşun OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin bir dış kuruluş tarafından belgelendirilmesini / tescilini sağlamak,
  • Bu standardın şartları ile uyumun sağladığını tayin ve bu durumu beyan etmek.
  • Bu standardın bütün şartlarının, herhangi bir OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği belgesi yönetim sistemine dahil edilmesi amaçlanmıştır. Uygulamanın kapsamı kuruluşun OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği politikası, faaliyetlerin yapısı ile çalışmaların riskleri ve karmaşıklığı gibi faktörlere bağlı olacaktır. Bu standart ile ürün ve hizmet güvenliğinden ziyade iş sağlığı ve güvenliğinin ele alınması amaçlanmıştır.

4. ISO 19011 İÇ DENETÇİ(TETKİKÇİ)EĞİTİMLERİ

• Tetkik Çeşitleri
  • Tetkikin Faydaları
  • Tetkikin Yönetimi
  • Tetkikin Planlanması
  • Check-list, Soru Listelerinin Hazırlanması
  • Tetkikin Sonuçlandırılması ve Rapor Yazımı
  • Tetkik Görevlisi Sorumlulukları
  • Pratik ve Örnek Çalışmaları
  • Tetkik Türleri ve Şekilleri
  • Tetkik Aşamaları ve Kapsamı
  • Tetkik Sırasında Göz önünde Tutulacak Hususlar
  • Tetkik İçin Gerekli Standartlar
  • Tetkikçi Özellikleri
  • Tetkikçi, Baş Tetkikçi ve Tetkik edileni
  • Sorumluluk ve Faaliyetleri
  • Tetkik Soru Listesinin hazırlanması ve Değerlendirilmesi
  • Tetkik planı ve Raporlanması

5. ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ

ISO 22000 Standart gerekliliklerini incelemek mevcut HACCP Planları ve dokümanların standart gerekliliklerine göre revizyon çalışmalarını başlatabilmek ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile ISO 22000 Standardını entegre edebilmek HACCP Planlarını oluşturmak ve uygulamaya almak konularında gerekli bakış açısının katılımcılara kazandırılması.

6. RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ

• Risk ve Tehlikelerin Tanımı
  • Risk ve Tehlike Yönetimi Risk Değerlendirme Teknikleri
  • Risk Değerlendirme Adımları İşletmenizde Var Olan ve Olabilecek Risklerin Analizi