Robotik Kodlama Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı (Uygulayıcı Belge)

ROBOTİK KODLAMA EĞİTMEN EĞİTİMİ

Bu eğitim, eğitmenlere ve ilgili ebeveynlere; günümüzde ve gelecekte ihtiyaç duyulan kodlama ve robotik alanındaki bilgi ve yetenekleri okul öncesi çağ grubuna ait çocuklara, seviyelerine göre kazandırmaları için ihtiyaç duyacakları alt yapıyı kazandırmayı hedeflemektedir.

Eğitim sonunda katılımcılar; gelişim psikolojisi, zeka kuramları, eğitim içeriği hazırlama ve materyal tasarımı gibi konularda; algoritmik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme ve işbirliği gibi 21. yüzyıl bireylerinin sahip olması beklenen becerileri gerek okul öncesi gerekse okul çağındaki çocuklara kazandırmada büyük katkı sağlayan robotik ve kodlama eğitimi hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Bu eğitimin okul öncesi çocuklara katacağı kazanımlar hakkında farkındalık, bilgi ve vizyon kazanacaklardır. Ayrıca katılımcılar, kendilerine referans olabilecek başarı sertifikası ile konu alanında hedef kitleye eğitim verebileceklerdir.

Her branştan öğretmenler, öğretmen adayları, her bölümden üniversite öğrencileri, anne-babalar; robotik ve kodlama eğitimine ilgi duyan herkes bu eğitime katılabilir.

Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.

Eğitim süresince başarı kriterlerini sağlayan kursiyerlere Dumlupınar Üniversitesi "Robotik ve Kodlama Eğitmen Eğitimi" sertifikası verilecektir.

Eğitim faaliyetleri uzaktan öğretim yöntem ve teknikleri kullanılarak, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS/LMS) alt yapısı içerisinde internet tabanlı olarak gerçekleştirilecektir.

Kodlama Nedir?

Bir problemi çözebilmek için farklı bilişsel becerilerin bir arada kullanılma sürecidir. Problemi çözebilmenin ilk aşaması öncelikle verilen problemin net olarak anlaşılması ve analiz edilmesidir. Bireylere; problemlere çok yönlü çözümler sunmak, sistematik düşünmek, olayları ilişkilendirmek, farklı ve yaratıcı düşünmek, problem çözme odaklı olmak, takım çalışması yapabilme, eleştirel düşünebilme gibi özellikler kazandırır. Ayrıca çocukların bilgisayar başında harcadıkları zaman göz önüne alındığında, bu zamanı onlara fayda sağlayacak ve geliştirecek konuya yönlendirmek daha yararlı olacaktır.

Robotik Nedir?

Robotik, makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanıdır. Mekanizmaların tasarımı, kontrol edilebilmeleri için yapılarına elektronik donanımların eklenmesi, dijital ortamda kontrollerinin sağlanması ve belirli ortamlarda belirli koşullara göre çalışmaları baz alındığında bu alan makine, mekatronik, bilgisayar, yazılım, kontrol ve otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik-elektronik gibi birçok mühendislik disiplinini bir arada toplamaktadır.

DERS İÇERİĞİ

Robotik Nedir ?
Robotiğin Gelişim Süreçleri
Robotiğin Kullanım Alanları
Kodlama Nedir ?
Robotik Kodlama Nedir ?
Temel Kavramlar
Algoritmaya Giriş
Algoritmaya Neden İhtiyaç Duyarız ?
Akış Şeması
FlowChart Uygulamaları
Scratch Örnekleri
Kodu Game Lab
Benzer Online Uygulamalar
Temel Elektronik
Thinkercad ile Robotik Örnekleri (20 Proje)
Led Yakma, Blink Uygulaması
Buton ile Led Yakma
Analog Okuma ve Seri Haberleşme
Potansiyometre ile Led Yakma
Karaşimşek Uygulaması
LDR ile Otomatik Lamba Uygulaması
RGB Led Yakma
Ultrasonic Sensör İle Park Sensörü Uygulaması
Dijital Metre Uygulaması
Step Motor Kontrolü
RFID Sensör Kullanımı
Arduino’ya Giriş (20 Proje)
Led Yakma, Blink Uygulaması
Buton ile Led Yakma
Analog Okuma ve Seri Haberleşme
Potansiyometre ile Led Yakma
Karaşimşek Uygulaması
LDR ile Otomatik Lamba Uygulaması
RGB Led Yakma
Ultrasonic Sensör İle Park Sensörü Uygulaması
Dijital Metre Uygulaması
Bluetooth ile Led Kontrol
RFID Sensör Kullanımı
Appinventor Mobil Uygulama Geliştirme
Mobil Uygulama İle Proje Birleştirme
Üst Düzey Proje Örneği (Mobil Uygulama ile kontrol edilebilen Robot )
Alt Düzey Proje Örneği (Gece otomatik yanan sokak lambası)
Ölçme ve Değerlendirme

TOPLAM 70 SAAT

Eğitim sonunda elde edeceğiniz uygulayıcı belge ile, anaokulları, halk eğitim merkezleri, özel kurumlar, atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıf açabilir veya okullarda ek ders alabilirsiniz. Eğitmen eğitimleri, uygulayıcı olma imkanı tanımaktadır. Üniversitemiz tarafından verilen belgeler MEB kurumlarında geçerlidir. Kamu ve özel sektörde sertifikaları kullanabilirsiniz.

Eğitim sonunda test usulü 1 adet sınavınız olacaktır.
Sınavlar 20-30 soru arasında olmaktadır.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri,
Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.

'Sepete Ekle'' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi kayıt işlemleri için yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale/EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Kredi ve Banka Kartı ödeme yaptığınızda kaydınız hemen açılıp giriş bilgilerinin SMS olarak gelecektir. Havele/EFT Ödemelerini ise mesai saatleri içerisinde yapmanız durumunda sisteminiz aynı gün , mesai dışı yapmanız durumunda ise ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz SMS olarak size ulaşacaktır.