5 EĞİTİM 5 SERTİFİKA
  3. HASTA İLETİŞİM YÖNETİMİ
  4. ZOR HASTALAR İLE İLETİŞİM
  5. HEMŞİRELİKTE İLETİŞİM

Kredi Kartı ile Hemen Ödeme Yapmak için Tıklayınız !

MEDİKAL İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Medikal İngilizce eğitimine katılanların, kendi alanlarında yazılmış olan İngilizce kaynakları (tıbbi raporlar, vaka analizleri, makaleler hızlı şekilde okuyup, anlayabilme ve buna paralel olarak da kendilerine ait yayınları üretebilme, ingilizce sunum hazırlayabilme ve sunabilme becerilerini de elde ederler.

Ülkemizde Sağlık Turizmi her geçen gün gelişmektedir. Bu gelişime paralel olarak sağlık alanında görev yapan personelin İngilizce eksikliğinden kaynaklanan iletişim zorlukları görülmüştür. Doktorların yabancı hastalarla iletişim kurarak doğru teşhisi koyması ve tedaviyi yönlendirmesi açısından İngilizce konuşabilmesi zorunluluk haline gelmiştir.

SAĞLIK KURUMLARINDA İLETİŞİM EĞİTİMİ

İletişim konusunu tartışmak için bize bir temel oluşturacağını düşündüğüm iletişim biçimleri hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.Psikodrama Grup Psikoterapisi ve Sosyometri disiplini içinde üç tür iletişim biçimi tanımlamaktayız, bunlar empati, tele ve transferanstır. Bu üç iletişim biçimi kendi içinde farklılıkları barındırmaktadır, ilk ikisi sağlıklı diğeri ise sağlıksız iletişim biçimi olarak değerlendirilmelidir. Empati tek taraflı, tele çift yönlü, transferans ise yine tek yönlü bir iletişim biçimidir. Empati bir rol değiştirme işidir.

HASTA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Sağlık Sektörünün Genel Yapısı
Hasta Politikası ve Hasta Kabul İşlemleri
Hasta İhtiyaçlarının Analizi
Problem Çözme Teknikleri
Hasta ve Hasta Psikolojisi
Hasta Yakınlarının Memnuniyetinin Sağlanması
Hasta İle İletişim Süreci
Acil Durumlarda Hasta İlişkileri Yönetimi
Şikayet Yönetimi
Etik Kurallar

ZOR HASTALAR İLE İLETİŞİM EĞİTİMİ

İnsan yaşamın pek çok alanında, özellikle de iş dünyasında karşılaştığımız çok farklı karakterde zor insanlar vardır. Zor insan tanımını tanımak, onlarla iletişim kurma yollarını bulmak ve kullanmak; zor durumlarla nasıl başedeceğimizi öğrenmek bu eğitimin odak noktasını oluşturmaktadır.

HEMŞİRELİKTE İLETİŞİM EĞİTİMİ

Bu eğitimin amacı; sağlık kurumunda hemşire olarak çalışan ya da çalışacak olan, hemşirelere ilişkin bilgi, beceri ve tutum kazandırmaktır.

Doğru İletişimin Temel Kuralları
Hasta - Hemşire İlişkileri
Hemşire - Hasta İlişkisi Modelleri
Hasta Ve Sağlık Çalışanı İlişkileri
Hasta Ve Hasta Yakınlarıyla Olan İletişimin Güçlükleri

EĞİTİM SÜRESİ: 44 SAAT

EĞİTİM SÜRECİ VE İŞLEYİŞİ

• Eğitim sistemi uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşmektedir.
  • Dersler ve sınavlar internet üzerinden yapılacaktır.
  • Derslerin ve sınavların işlenişinde Uzaktan Eğitim Yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Birden fazla eğitime katılım sağlanması durumunda her dersin sınavı ayrı ayrı düzenlenmektedir.
  • Eğitim programına kayıt işlemi tamamlanıp belge iletildikten sonra 48 saat (2 iş günü) içerisinde eğitim programı açılmaktadır.
  • Eğitim başladığında kullanıcı adı ve şifre mesaj yolu ile iletilmektedir.
  • Eğitim sürecinde hatırlatma mesajları gönderilmektedir.
  • Sınavlar internet üzerinden, Avrupa Online Sınav Uygulama Kriterlerine göre gerçekleştirilecektir.
  • Eğitim ve sınav süresi katılmış olduğunuz eğitim program saatine/süresine göre 45 – 90 gün sürecektir. Eğitim süreci mesaj olarak iletilecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
  • Her adayın 3 sınav hakkı vardır. Sınavdan başarılı olma durumunda sınav sistemi kapanmaktadır. Sınavdan başarısız olma durumunda sınav sistemi güncellenerek eğitim takvimi içerisinde aday sınavını tekrar çözerek göndermesi gerekmektedir.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Eğitim sonunda katılımcılara, "Sertifika Belgesi" verilecektir.
  • Sertifika eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde kargo olarak gönderilmektedir.
  • Sertifikalar kargoya alıcı (aday tarafından) ödemeli gönderilecektir.

ü Ödeme işleminiz kredi kartı veya banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.

ü Ödeme işlemini banka hesabı ile gerçekleştirmeniz durumunda ad, soyad, eğitim adı ile birlikte dekontunuzu dpusem@dpu.edu.tr adresine mail olarak iletmeniz gerekmektedir.

ü Ödemesi Yapılmayan Başvuru Kabul Edilmeyecektir.

(AÇIKLAMA KISMINA LÜTFEN AD SOYAD VE TELEFON NUMARASI BİLGİNİZİ  YAZINIZ.)

Eğitim Sonunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Onaylı Sertifika Sahibi Olacaksınız.