Yeni Nesil Sağlık Çalışanı Eğitim Programı

Latince Telafuz Kuralları
Sözcüklerin Temel Yapısı

MEDİKAL İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Medikal İngilizce eğitimine katılanların, kendi alanlarında yazılmış olan İngilizce kaynakları (tıbbi raporlar, vaka analizleri, makaleler hızlı şekilde okuyup, anlayabilme ve buna paralel olarak da kendilerine ait yayınları üretebilme, ingilizce sunum hazırlayabilme ve sunabilme becerilerini de elde ederler.

Ülkemizde Sağlık Turizmi her geçen gün gelişmektedir. Bu gelişime paralel olarak sağlık alanında görev yapan personelin İngilizce eksikliğinden kaynaklanan iletişim zorlukları görülmüştür. Doktorların yabancı hastalarla iletişim kurarak doğru teşhisi koyması ve tedaviyi yönlendirmesi açısından İngilizce konuşabilmesi zorunluluk haline gelmiştir.

SAĞLIK TURİZMİ

Sağlık Turizmi Ve Sağlık Turizmi Tanımları
Uluslararası Sağlık Hizmetleri Ve Uluslararası Hasta Kavramı
Uluslararası Hastalar Sınıflanması
Medikal Turizm Kapsamında Hizmet Alan Hastalar: Medikal Turistler
Turistin Sağlığı Kapsamında Hizmet Alan Hastalar
Sağlık Alanında İkili Anlaşmalı Ülkelerden Gelen Hastalar
Sağlık Turizmi Çeşitleri
Medikal Turizm
İleri Yaş Ve Engelli Turizmi
Termal Turizm Ve Spa –Wellness

SAĞLIK SOSYOLOJİSİ YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Sosyoloji Nedir?
Sağlık Sosyolojisinin Gelişimi
Sağlık Tanımı
Hastalık Sosyolojisinin Yapısı
Tıpta Sosyoloji
Hastalık Ve Sağlık Sosyolojisi
Biyomedikal Yaklaşım

EĞİTİM SÜRESİ: 36 SAAT

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

Sağlık Sektörü Çalışanları (hastaneler, poliklinikler, doktor uygulamaları, diş hekimi ve ortodontist uygulamaları, eczaneler, diyaliz merkezleri, evde sağlık hizmetleri, uzun süreli bakım merkezleri ve yaşlı bakım evleri gibi hastalara doğrudan bakım sağlayan kuruluşlarda çalışan ve çalışmak isteyen kişiler.)
Sağlık bölümlerinden mezun kişiler,
Sağlık bölümlerinde öğrenci konumunda olan kişiler,
ve bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.